Jednoducho BLUM

Blum
Od januára 2013 sme sa v našej spoločnosti rozhodli, že budeme v nábytkoch používať len produkty Blum. Pretože nás už dlhé roky prostredníctvom našich zákazníkov presviedčajú o svojej spoľahlivosti. Preto by sme Vám radi predstavili túto spoločnosť, o ktorej ste už určite každý počuli. Ale prečo je taká vychýrená? Nech sa páči, čítajte ďalej a dozviete sa to a dúfame že oveľa viac.

BLUM – nábytkové kovania

Blum kuchyňa
Je rakúska spoločnosť zaoberajúca sa výrobou a vývojom nábytkových kovaní s exportom do celého sveta. Firma bola založená v roku 1952 vyučením kováčom Júliusom Blumom. Prvé nábytkové kovanie ANUBA pre dvere, okná a nábytok bolo vyrobené v roku 1958. Od roku 1962 sa v Blume začínajú vyrábať nábytkové kovania ako ich poznáme teraz. Zaujímavosťou je že systém CLIP (montovanie závesu bez použitia náradia) sa na trhu prvý krát objavil už v roku 1985.

Prečo práve BLUM? Lebo Kvalita, Kvalita a ešte raz Kvalita.

Pohyb
Ako hovoria v Blume, u nich sa točí všetko okolo pohybu. S ich kovaniami sa predovšetkým zlepšuje komfort otvárania a zatvárania vo všetkých oblastiach bývania a predovšetkým v srdci domova v kuchyni. Preto je firma orientovaná najmä na používateľov kuchýň.
Myslíme si, že motto spoločnosti je tou najlepšou odpoveďou na otázku prečo práve Blum. Mottom firmy je zanechať dobrý pocit po a pri užívaní produktov. Na prvom mieste je komfort a povedzme si na rovinu dobrá kuchyňa nie je len pekná, ale predovšetkým komfortná a funkčná.
Blumy sú špička vo svete nábytkových kovaní a to nielen v kvalite spracovania, ale aj v kvalite služieb a inovácií. Vysoká kvalita je výsledkom toho že v Blume počúvajú svojich zákazníkov a neustále pracujú na inovácií produktov, ktoré sa tým stávajú kvalitnejšie, odolnejšie a predovšetkým komfortnejšie. Dôkazom toho, že v spoločnosti si dávajú naozaj záležať, sú nadštandardné prístupy k vývoju a testovaniu. V Blume pri vývoji svojich produktov pozorujú a vyhodnocujú používanie kuchynských liniek po celom svete, aby vedeli predísť možným závadám. V spoločnosti si na základe pozorovania vyvinuli vlastné zariadenia na testovanie odolnosti a funkčnosti. Dobrou bodkou za odsekom o kvalite je, že Blum má všetky svoje produkty certifikované podľa normy ISO 9001.

Inovácie a dizajn BLUM

BLUMOTION
Inovácie spoločnosti sa pokladajú za míľniky vo výrobe nábytku. Samozrejme, dizajn produktov Blum nijak nezaostáva za trendmi, ktoré ovládajú nábytkársky priemysel. Produkty spoločnosti sa pomaly stávajú súčasťou prezentačnej palety v interiéri.  Príkladom takéhoto produktu je Tandembox Intivo, za ktorý sa nemusíte hanbiť ani keby je len tak položený na kuchynskej linke.
O tom že firma Blum to myslí s vývojom naozaj vážne, svedčí aj fakt že patrí k najväčším prihlasovateľov patentov v Rakúsku s viac ako 1000 udelenými ochrannými právami.

BLUMOTION: Výklopy, dvere, výsuvy. Všetko sa zatvára mäkko a ticho.
Blumotion je systém tlmenia. Blumotion zatvára nábytok jemne a ticho – bez ohľadu na silu pohybu a hmotnosť výklopu, dverí alebo výsuvu. Táto funkcia je integrovaná do kovaní výklopov, závesov, zásuvkových systémov a systémov vedení. Alternatívne sa Blumotion môže montovať do závesov bez integrovanej funkcie Blumotion aj dodatočne. Úplne jednoducho, nastoknutím.

SERVO-DRIVE: Otváranie výklopov a výsuvov je hračka. Hladké a tiché dovieranie s Blumotion.

Servo-drive je elektrická podpora pohybu. Otváranie je tak fascinujúco jednoduché: stačí ľahké ťuknutie a výklopy alebo výsuvy sa otvárajú doslova sami od seba. Blumotion sa postará o mäkké a tiché dovieranie.
So Servo-drive máte systém pre celú kuchyňu. Pre horné i spodné skrinky. Používateľ kuchyne môže kedykoľvek zasiahnuť do pohybu a má tak vždy úplnú kontrolu. Aj pri výpadku elektrického prúdu zostávajú všetky kovania naďalej plne funkčné.

TIP-ON: Jednoduché otváranie výklopov, dverí alebo výsuvov bez použitia úchytky.
Nie je dôležité, či ide o výklopy, zásuvky alebo výsuvy. S mechanickou podporou otvorenia TIP-ON sa dá realizovať nábytok bez úchytiek pre všetky obytné priestory. TIP-ON sa nedá kombinovať s tlmením BLUMOTION. Nábytok sa zatvára ľahkým zatlačením na čelo.
Mechanizmus TIP-ON zostane nepoškodený aj keď dvere, výklopy alebo výsuvy niekedy vytiahnete rukou.

Produkty BLUM

Systémy výklopov BLUM:
Blum Aventos

  • AVENTOS HF Dvojdielne čelo sa pri otváraní zloží v prostriedku.
  • AVENTOS HS Jednodielne čelo sa pri otváraní vyklápa nad korpus.
  • AVENTOS HL Jednodielne čelo sa pri otváraní pohybuje paralelne dohora.
  • AVENTOS HK Jednodielne čelo sa vyklápa dohora.
  • AVENTOS HK-S Jednodielne čelo sa vyklápa dohora. Malý ľahký výklop.

Systémy závesov BLUM:
Blum CLIP
Všetky možné typy závesov rozdelené do troch komfortných kategórií.

  • CLIP top BLUMOTION
  • CLIP top
  • MODUL

Zásuvkové systémy BLUM:
Blum TANDEMBOX

    • TANDEMBOX v troch programových radách:

TANDEMBOX Intivo
TANDEMBOX Antaro
TANDEMBOX Plus

  • METALBOX Jednoplášťový zásuvkový systém ponúka rôznorodé možnosti aplikácie.

Vodiace systémy BLUM:
Blum TANDEM

  • MOVENTO Integrovaná vodiaca lišta v zásuvke.
  • TANDEM Skrytý vodiaci systém pre zásuvky.
  • STANDARD Jednoduché, osvedčené, hospodárne systémy.

Všetky tieto systémy majú spoločné neprekonateľné vlastnosti a to tichý a ľahký chod a vysoký komfort pohybu.

Systémy vnútorného členenia:
Blum ORGA-LINE

  • ORGA-LINE pre TANDEMBOX Praktický systém vnútorného členenia prináša poriadok do zásuviek a výsuvov.
  • ORGA-LINE pre drevené zásuvky. Zabezpečí v každom čelnom výsuve a zásuvke poriadok, ktorý prináša nadšenie.
  • ORGA-LINE kuchynské pomôcky. Uľahčujú mnohé operácie a nenápadne sa starajú o poriadok

Ak máte záujem o kvalitu a komfort, sú pre vás Blumy to pravé orechové. Nechajte si váš interiér zariadiť u nás v štúdiu a my vás oboznámime s ďalšími podobnými gigantmi.

Pridaj komentár