TON predstavil na veľtrhu IMM Cologne päť dizajnových noviniek

Spoločnosť TON uviedla na trh celkom päť nových produktov. Lounge kreslo Dowel, konferenčné stolíky Delta coffee v troch rozdielnych veľkostiach, lavice Goofy a Diner a stôl Malmö.

Lounge kreslo Dowel zaujme výrazným komfortným polstrovaním podtrhnutým oblými tvarmi. Pre TON ho navrhlo Lime studio. „Inšpiráciu sme našli pri cestovaní Indiou, kde sme si všimli ohýbané súčiastky postelí, typických pre väčšinu domácností. Tento prvok vyvolal pôvodný návrh lounge kresla. Výsledkom sú exponované konštrukčné detaily, popruhy, ktoré držia čalúnenie, prirodzený výber materiálov a veľmi pohodlná forma,” prezradil jeden z tvorcov, Panos Vasiliou. Okrem využitia v najrôznejších lobby, chillout zónach či kaviarňach Dowel poslúži aj ako priestorový solitér.

Ďalšiu z noviniek navrhol rakúsky dizajnér Kai Stania. Predstavuje ju rad troch elegantných konferenčných stolíkov Delta coffee. Vďaka rozdielnej veľkosti a minimalistickému dizajnu, ktorý korešponduje s jedálnym stolom Delta, ich možno využiť samostatne, ale i vzájomne kombinovať. K dispozícii sú v prevedení masívneho buku či dubu.
Kai Stania pre TON navrhol tiež novinku Diner. Modulárny systém lavíc, ktorý svojim dizajnom sadne do domácností i verejných priestorov. „Ide o modernú, ale zároveň útulnú interpretáciu klasickej drevenej lavice,” popisuje dizajnér. Drevená konštrukcia tvorí čisté kontúry, čalúnenie jej dodáva komfort. Diners umožňuje vytvoriť tri rôzne výšky a dva rohové štýly.
Hravý dizajn lavice Goofy s radom veľkostne odlišných segmentov a opierok dokáže vytvoriť klasickú sedaciu jednotku pri stene rovnako jednoducho, ako uzavretú relaxačnú zónu v otvorenom priestore. Goofy použijete všade tam, kde chcete vytvoriť dobrú náladu. „Tento produkt sa zrodil z túžby prelomiť klasické proporcie sedacích jednotiek (lavíc), ktoré vypadajú veľmi ťažkopádne. Docielil som to hrou s ich tvarmi,” popísal jeho dizajnér Sam Sannia. Vďaka jeho riešeniu tak lavica vyzerá skôr ako gauč.

Stôl Malmö od slovenského dizajnéra Michala Riabiča stavia na princípoch škandinávskeho dizajnu. Pracuje s čistými líniami, dôrazom na detail i funkciu. Šikmo posadené nohy drží masívny plát, ktorý je k dispozícii v niekoľkých veľkostiach. Vhodne ho dopĺňa rovnomenná stolička.

Na stánku boli k videniu i ďalšie z dizajnových modelov. Stôl Delta, stolička, kreslo a lougne kreslo Moritz, vešiak Tee, stolička Malmö, Mojo a Tram. Práve celodrevený cantilever Mojo a stolička Tram, spájajúce ohýbanú bukovú guľatinu s tvarovaným sedákom, získali na prelome roku titul Good Design 2013.

zdroj: TON

Pridaj komentár