V Thonetovom kresle 1

Kreslá TON
Dni sa skracujú, vzduch chladne, do sŕdc sa nám vkráda atmosféra tak trochu poetická… lyrická. Pre niekoho pochmúrne obdobie temných dní, pre iných možnosť začítať sa do kníh, na ktoré v lete nebol čas.

Čítanie sú otvorené dvere do kúzelného sveta (François Mauriac)
Náš nový týždenník V Thonetovom kresle vám prinesie tipy na zaujímavé knihy a zároveň pohodlné kreslá TON, v ktorých si čítanie môžete ešte viac vychutnať.

Ako prvé vám predstavujeme húpacie kreslo Dondolo, ktorému asi najviac svedčí rákosový výplet. K nemu sa dokonale hodia Tatarkove Prútené kreslá, vďaka ktorým sa spolu s Bartolomejom Slžičkom ocitnete na štúdiách v Paríži.

Okúzlený mestom, okúzlený ženou
Stretnutie a zblíženie s mladou Danielou mu uľahčí stotožnenie sa s cudzím mestom. Rád s ňou trávi čas, jej spoločnosť si doslova užíva a zámerne ju vyhľadáva. Ich láska je skôr platonická, nikdy neprekročí hranice túžob, snov a nežností.

Kreslá TON

„Už nám nič od blaženosti nechýbalo. Už sme ani nekonverzovali, ani neteoretizovali, ani sa nehádali, nič, ani sme nemukli, ba ani len vŕzgavé kreslá, také citlivé na každý pohyb, nezavrzli, predstavte si!“

Sme tu. V prútenom kresle.
Húpacie kreslá TON vyzerajú starosvetsky ako za Tatarkových čias. Dondolo je klasické kreslo z dielne Michaela Thoneta z ohýbaného masívneho bukového dreva. Je pohodlné a ľahké. Predáva sa v čalúnenom prevedení alebo s rákosovým výpletom.

V prútenom kresle sa zamyslieť, hľadať pravdu, šepkať si, oddychovať… alebo len tak sedieť a čítať.

Pridaj komentár