Malá spálňa môže vyzerať väčšia. Ako na to?

Malá spálňa môže byť problém, ale tiež sa v nej môžete cítiť útulne a jedinečne! 🙂

spalna_interier

1. Farby vyberajte múdro

Držte sa striedmej palety farieb a uprednostňujte podobné odtiene. Vyhnite sa tmavým farbám, inak sa vo svojej spálni budete cítiť ako v jaskyni. Biela dodáva (nielen) malému priestoru pocit vzdušnosti. Ak máte radšej výrazné a tmavé farby, použite ich len na doplnkoch, napríklad na vankúšoch, koberčeku alebo akcentom na závesoch či posteľnej bielizni.

2. Budiš svetlo

Menšiu miestnosť opticky nezväčšuje len biela, ale tiež svetlo. Ak jej môžete dožičiť svetlo prirodzené, budete sa tu cítiť o to príjemnejšie. Ale samozrejme aj sviečky v spálni sú super 🙂

3. Maximalizujte úložný priestor

Od podlahy až k stropu napríklad za čelom postele. Takáto úložná jednotka docieli, aby ste využili každý centimeter vo vašej spálni. Vystavíte tu svoje poklady, využijete ju ako policu na knihy, bielizník, ale tiež ako nočný stolík s lampou na čítanie. Kombinujte police s otvorenými a uzavretými skrinkami.

4. Trik so zrkadlom

Vytvorte ilúziu väčšieho priestoru so zrkadlom. Je to klasický trik, ktorý vždy zaručene funguje. Môžete použiť zarámované zrkadlo zavesené či opreté o stenu, zrkadlové dvere na šatníku či stolík so zrkadlom.

5. Nábytok na mieru

Nábytok na mieru môže byť pre vás výhodnou investíciou. Dizajnér vám navrhne napr. posteľ tak šikovne, aby sa zmestila do rohu a zostalo vám dosť miesta pre ostatný nábytok. Prinesie kreatívne riešenia úložných priestorov, nad ktorými ste ani len neuvažovali.

6. Multifunkčnosť

Ak nemáte posteľ umiestnenú čelom tesne pri stene, môžete ho využiť z jednej strany ako policový nočný stolík a z opačnej ako vešiak na oblečenie. Parapetu pod oknom môžete rozšíriť a máte šikovný stolík, ktorý nezaberie veľa miesta.

7. Nech je to útulné, nie stiesnené

Odstráňte z vašej spálne neporiadok. Čím viac vecí v nej skladujete, tým stiesnenejšie sa budete cítiť. Využite prútené košíky, ktoré vyložíte na skriňu a ukryjete do nich rôzne drobné predmety. Pod posteľ zasa umiestnite škatule so sezónnym oblečením, ktoré nezavadzajú, no sú poruke.

8. Viac podlahy

Obzrite sa po kusoch nábytku, ktoré umiestnite priamo na stenu. Napríklad nástenné nočné stolíky sú skvelou voľbou. Pamätajte, že čím viac podlahy vidno, tým väčšia bude vaša spálňa vyzerať.

9. Šatník na chodbe

Väčšina chodieb má kopec nevyužitého priestoru. Sem môžete umiestniť šatník, v ktorom uskladníte zriedka používané šaty, pánske obleky a oblečenie, ktoré nevyužijete viac ako 2x ročne.

10. Personalizujte

Je to VAŠA spálňa, nechajte vyniknúť VAŠU osobnosť. Umiestnite sem vaše obľúbené predmety (nie príliš veľa), fotky, živé kvety, prípadne zveľaďte podľa svojho vkusu niektorý kus nábytku a zaručene si svoju spálňu zamilujete a budete v nej chcieť tráviť viac času 🙂

Pridaj komentár