Stoličky a stoly TON na výstave nábytku v Nitre

24. ročník medzinárodného veľtrhu nábytku nadviazal na svoje predchádzajúce úspešné ročníky. Tento rok sa veľtrh zameral na nadčasový dizajn, použitie nových materiálov na báze dreva, nové technológie v opracovávaní a spracovaní drevených materiálov, tiež na využitie nových mechanizmov v nábytku pre užívateľov, ako sú nové typy kovaní, elektrické pohony, a pod.

Veľký dôraz vystavovatelia kládli na nové možnosti použitia osvetlenia, individuálne ergonomické riešenia nábytku, minimalizáciu jeho údržby, vybavenia bytu a racionálne riešenie úložných priestorov. Predstavila sa tu i pestrá prehliadka nábytkárskych noviniek charakterizovaných prvkami slovenských dizajnérov. Títo sa zatiaľ mali možnosť uplatniť viac za hranicami Slovenska ako doma, kde ľudia s nižším príjmom dávajú často prednosť lacnejšiemu importovanému nábytku z Ázie bez ohľadu na kvalitu a vyhotovenie.

Neoddeliteľnou súčasťou veľtrhu bol i sedemnásty ročník výstavy nábytkového dizajnu Fórum dizajnu. Fórum dizajnu je projektom katedry dizajnu Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. Prvoradým cieľom tejto akcie je podporiť autorský dizajn, jeho tvorcov – dizajnérov a v neposlednom rade i kvalitnú, domácu produkciu.

Agrokomplex si pre svojich návštevníkov pripravil rôzne sprievodné podujatia ako diskusné fóra, prednášky či súťaže o ceny. Čestným hosťom výstavy bol tento rok Michal Riabič, dizajnér, ktorý navrhol a zrealizoval mólo v centre mesta Martin, absolvent odboru grafický dizajn na VŠVU v Bratislave a súčasný art director firmy TON, s ktorou úzko spolupracujeme.

Náš stánok sa nachádzal práve v pavilóne dizajnu, kam stoličky a stoly TON dokonale zapadli. Ľudia majú o značku TON stále záujem, čo neplatí len o klasických „ohýbačkách“ osemnástke či štrnástke, ale aj o nových dizajnových kúskoch, akým je napríklad kreslo Merano, ktoré navrhol rakúsky dizajnér Alex Gufler. Mnohých ľudí oslovila novinka – kreslo Moritz, z ktorého sa im doslova nechcelo vstať.

Z výstavy sme si odniesli množstvo pozitívnych zážitkov a podnetov, veľa úsmevných príhod spojených či už so stoličkami TON alebo s rekonštrukciou interiéru. Pôvodne sme si mysleli, že vystavovať na veľtrhu tohto typu bude náročné a únavné (čo aj bolo), ale v konečnom dôsledku nám návštevníci dodali toľko energie a chuti do práce, že sa už nevieme dočkať ďalšieho ročníka.
🙂

(základné informácie sme čerpali z oficiálnej tlačovej správy Agrokomplexu Nitra)

Pridaj komentár