Wohnen & Interieur – Výstava nábytku Viedeň

Výstava nábytku Viedeň

Najväčšia výstava nábytku v Rakúsku ponúka návštevníkom na ploche viac ako 55 000 m² cez 500 vystavujúcich firiem s dôrazom na interiérový dizajn a trendy v exteriérovom nábytkárstve. Môžete tu nájsť dizajnérske kúsky, interiérový a exteriérový nábytok, zaujímavé riešenia a nápady a vlastne všetko potrebné pre vaše vysnívané bývanie.

Vo Viedni je rôznorodosť vystavovateľov naozaj veľká. Od poradenstva a samotných výrobcov tu nájdete veľkoobchodníkov, maloobchodníkov, návrhárov, tesárskych majstrov, dizajnérov, krajinárov či profesionálnych umelcov.

Wohnen & Interieur ponúka nábytok pre každú oblasť života, do domácností i gastropriemyslu, do tradičných i moderných interiérov, pre milovníkov klasiky i výstredného štýlu.
Výstava nábytku Viedeň 2

Tohtoročná výstava nábytku nás až tak neprekvapila, keďže sa príliš nelíšila od tej minuloročnej. Nehýrila farbami ani nepropagovala šialené kúsky od výmyslu sveta, čo však neznamená, že nudila. Dominovali tu prírodné tóny, ktoré sa ukazovali v najrôznejších podobách a formách. Okrem zemitej palety prevažovala žltá farba.

Zo všetkých strán na vás vykúkalo drevo, drevo a ešte raz drevo. Najčastejšie opakujúcim sa estetickým prvkom na drevených kusoch nábytku boli práve chyby dreva a jeho nedostatky, ktoré sa ukazovali ako prednosti. Zvlnený stôl, rozširujúca sa lavica, praskliny, krása surového dreva.
Výstava nábytku vo Viedni

Zaujalo nás tiež využitie paspule na sedacích nábytkoch, ale napríklad tiež na ráme postele. Paspula bola zväčša výraznej farby a oživila tak celkový vzhľad komponentu. Obľúbené je tiež kombinovanie viacerých prvkov, prípadne viacerých materiálov, ako lesklý a matný povrch či drevo spolu s textíliou, kovom či sklom.

Sledovať trendy na medzinárodných výstavách je dôležitou súčasťou práce dizajnérov. Z nášho pohľadu sa však na viedenskú výstavu pomaly ale isto doťahujú aj tie naše slovenské. Do úplne inej ligy však radíme veľtrh v Miláne, kam sa chystáme o dva týždne. Fotografií a zaujímavých tipov odtiaľ prinesieme určite omnoho viac.

Pridaj komentár